Чому витрати на недорогий матеріал можуть виявитися більшими, ніж ви собі уявляли?

Відомо, що деякі теплоізоляційні матеріали (особливо українських виробників) продаються дешевше, ніж їх відомі аналоги, які зарекомендували себе на ринку брендів. Наприклад, марки Rockwool.

Насправді, часто виявляється так, що сукупність всіх витрат, пов'язаних з дешевим варіантом, буде вищою. Адже далеко не завжди споживач враховує всі особливості та нюанси, орієнтуючись виключно на ціну.

Якщо розглядати як приклад теплоізоляційні матеріали, то дешеві марки враховують тільки розрахункову теплопровідність, яка справедлива тільки для ідеальних умов. Тоді як той же Rockwool оперує робочими значеннями, які значно перевищують розрахункові.

Крім того, згідно з будівельними нормами і правилами теплоізоляційні матеріали Rockwool мають більш низьке значення теплопровідності відносно недорогих матеріалів вітчизняного виробництва. А чим нижче теплопровідність, тим менший шар утеплювача необхідний.

За ступенем міцності (особливо на стиск і зосередження) утеплювач Rockwool значно перевершує матеріали українських виробників. Відбу вається це в результаті застосування при його виготовленні більш тонких і еластичних волокон сплутаної структури.

Ще одним важливим критерієм, що впливає на підсумкову вартість матеріалу, є його довговічність. Утеплювач компанії Rockwool має найвищий серед аналогів модуль кислотності (основний показник, що впливає на термін служби матеріалу). Ретельні дослідження, проведені фахівцями виробника, показали, що термін його служби може скласти більше 100 років.

Якщо ви бажаєте дізнатися детальніше технічне обґрунтування вищевикладених викладок натисніть ТУТ.

Жодна компанія, крім Rockwool не пропонує таку широку лінійку матеріалів для утеплення будівель методом скріпленої теплоізоляції і для роботи на мокрих фасадах.

Внаслідок, зупиняючи свій вибір на користь більш дешевого матеріалу, ви змушені купувати значно більшу його кількість, ніж було б у випадку з «дорогим» Rockwool. А більша витрата утеплювача в свою чергу тягне додаткового витрати на його кріплення.

Всі разом додаткові витрати (плюс неминуче збільшення термінів монтажу) призводять до того, що загальна вартість «дешевого» матеріалу буде вищою або такою ж як у Rockwool.

Так що перш, ніж зробити остаточний вибір, варто не забути провести калькуляцію, що враховує всі можливі «підводні камені». Це дозволить уникнути не тільки зайвих витрат, але і додаткової нервування.